untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Duminica, 19 mai 2019, 01:36
STIRI DE BUZAU  acum 3 ani

Constantin Toma

Un tepar candidat PSD la primaria Buzau
Un tepar candidat PSD la primaria Buzau
În sfârsit, PSD are un candidat la Primăria Buzău. Presa băietilor dăstepti, mai ales aia în fustă, pen’ că si presa e un fel de fustă pentru politicienii cu bani, latră că specimenul PSD este milionar în euro!

Dar lumea zice că_C-tin Toma e un ţepar! Că a luat zeci de credite, de la o mulţime de bănci, si nu vrea să le mai dea înapoi. Că d-aia şi-a băgat firmele în insolvenţă. Intrati pe site-ul grupromet.ro: acolo apar oficial toate chestiile astea. Mai nou, din peste două mii de angajaţi, Toma mai are 135. Cică inclusiv ăia vor rămâne fără loc de muncă. Într-o lună, două, se va declara falimentul la ultimele sale firme. Băncile ar fi cerut deja falimentul.

Nu vrem să insistăm prea mult asupra biografiei lui Constantin Toma si a realizărilor sale politice – extrem de putine pentru un om care face politică de aproape 20 de ani. Sunt de remarcat însă performantele economice ale acestui „tinerel”, care, în pofida faptului că a ocupat diferite demnităti, a avut timp să îsi ia „licenta” în escrocherie si drept penal, să îsi bage – si la propriu si la figurat – „coada” în tot ce miscă politic pe raza judetului Buzău, trecerea prin scoala PSD părând să fi devenit un ritual obligatoriu pentru initierea în tainele unei cariere politice de succes

În rest, o carieră de sicofant sters care a crescut în umbra diversilor lideri locali ai PSD, fie că a fost vorba de Ion Vasile, Cameliu Ovidiu Petrescu si, mai nou, Boscodeală, indiferent dacă acest lucru însemna să facă piruete etice descalificante. Pe scurt, acelasi traseu lipsit de încercări, alegeri dramatice si optiuni definitorii pe care îl urmează mii de „tinerei” cinici din generatia sa amorală cu unicul scop de a parveni în politică. Dacă a binemeritat cu ceva astfel încât să fie desemnat candidat al PSD la primăria Buzăului, aceste merite nu sunt în nici un caz publice, ceea ce, în sine, ar trebui să ridice semne de întrebare în cazul unui om care dore?te să-?i facă o carieră din gestionarea afacerilor publice.

Din punctul nostru de vedere, politicianul Constantin Toma este creatia aceleiasi masinării care a produs falsi lideri politici precum Victor Mocanu, falsi intelectuali precum Marin Ifrim ori Ovidiu Cameliu Petrescu, falsi liberali precum Cezar Preda si falsi jurnalisti precum sunt aceia pe care îi vedeti seară de seară pe la televiziuni. Cu alte cuvinte, este un reprezentant desăvârsit al Sistemului.
Vi-l imaginati fie si pentru o secundă pe Toma încercând să curete cancerul coruptiei care macină Primăria Buzău si secătuieste bugetul Buzăului pe seama suferintei cetătenilor, mai ales după dezastrul lăsat în urmă de Boscodeală? Si-l închipuie cineva pe Toma capabil sau măcar dornic de a ataca frontal cazuri grele precum Urbis, Cartierul Orizont – cel mai flagrant caz în care o institutie publică – Consiliul Municipal – a trădat interesele cetătenilor si s-a predat cu totul unor interese private? Că va încerca să îndrepte nenumăratele cazuri de retrocedări abuzive? Chiar îsi imaginează cineva că numele Toma este o garantie pentru un program agresiv de îmbunătătire a serviciilor publice oferite de primăria Buzăului de crestere a profesionalismului si responsabilitătilor birocratilor municipali? Nici nu credeam.

În acest context, rolul lui Toma la Primărie este destul de transparent. Să golească de autoritate o institutie care, după cea a Presedintelui Consiliului Judetean, are cea mai mare legitimitate democratică si să dilueze responsabilitatea între institutiile subordonate până când aceasta ajunge atât de fărâmitată încât devine imposibil de identificat si de alocat. Or, acesta este visul secret al politicianului român. Să beneficieze de toate privilegiile functiei publice fără să îsi asume, dacă se poate, nici o responsabilitate.

Dacă de la Sistemul care l-a creat si promovat pe Boscodeală nu aveam nici o asteptare, ai fi zis că măcat în al nouălea ceas PSD va avea un episod de luciditate si responsabilitate izvorât din episodul excrementelor de la Directia Economica a Primăriei ori al condamnării lui Boscodeala , care ar fi trebuit să sune alarma reformei urgente a PSD Buzău, în sensul asumării agendei cetăteanului.

Liderii PSD ne-au „asigurat” că au înteles mesajul străzii, că au înteles indignarea generată de coruptia care ucide si că se vor schimba în consecintă. Si ce face „marele partid social-democrat”. Ni-l propune pe Constantin Toma la primăria Buzăului si nu oricum, ci cu votul unanim al organizatiei de Buzău. Nici măcar un singur membru al PSD Buzău nu s-a ridicat să conteste această nominalizare, dacă nu pe motiv de obscenitate politică, măcar pe motiv de inadecvare si ridicol. Nu, cu unanimitate si veselie, PSD a aruncat o insultă groasă direct în obrazul buzoianului.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar

Vremea

FaceBook