untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 04:16
POLITICA  acum 4 ani

alegeri parlamentare 2016

11 decembrie 2016, numaratoare inversa: despre vechiul si noul USL
11 decembrie 2016, numaratoare inversa: despre vechiul si noul USL
În sfârşit, luminiţele de iarnă sunt aprinse deasupra Bucureştiului. Mâinile vrăjite ale Primarului General, doamna Firea, au transformat, ca peste noapte, întinderile de bulevarde în domenii ale visului. Este acest gest încununarea lunilor de mandat dedicate binelui public. De la proiecte până la solidaritate umană, nimic nu lipseşte din setul de fotografii cu care Gabriela Firea îşi seduce electoratul. Bucureştiul este un nou Voluntari, iar domnia-sa este zâna cea bună din poveste. În clipurile PSD, chipul doamnei Firea este nelipsit, aducând cu sine acel calm al valorii pe care se întemeiază social-democraţia românească.

O campanie pentru parlamentare stă să se încheie, iar victoria PSD este mai aproape ca niciodată. În vechiul/ noul USL, cel pe care îl confecţionează alături de ALDE şi de PRU, PSD introduce, tenace, mai toate ingredientele tradiţionale: voracitatea demagogică se uneşte cu iresponsabilitatea populistă. Şi chiar dacă mândria de a fi român a lui Victor Ponta este mai discret afişată, populismul PSD este colorat naţionalist, ca de fiecare dată. Denunţarea, constantă,a “sectei lui Soroş” este una dintre strategiile care nu poate da greş.

Pe 11 decembrie 2016, Liviu Dragnea şi colegii săi îşi vor vedea încununată de succes manevra de retragere iniţiată acum un an. Pentru PSD, atât de afectat de tragedia de la “Colectiv”, experimentul cabinetului Cioloş a fost unul salvator. În fapt, PSD a reuşit să fie, simultan, la guvernare şi în opoziţie. PSD şi colegii din noul USL şi-au conservat, în mare masură, aparatul de stat, la nivel central şi local, nefiind afectaţi de schimbarea de garnitură. “Tehnocraţii“ au fost flancaţi, constant, de un sistem care le era ostil. Sabotarea reformelor, atâtea câte au fost încercate, a fost misiunea încredinţată de PSD acestei administraţii politizate.

Pentru PSD, cabinetul Cioloş a oferit nu doar răgazul de refacere necesară, dar şi adversarul în raport de care să se definească. Nici o moţiune de cenzură nu a fost iniţiată de USL, de vreme ce prezenţa acestui guvern legitima întreaga lor strategie de diabolizare politică. Inamicul a fost desemnat fără ezitare, atacul a fost premeditat şi tenace. Ambiguitatea statutului PSD este una dintre cheile de înţelegere ale probabilei sale victorii.

Dar poate că avantajul cel mai important şi redutabil care facilitează avansul PSD este marasmul politic ce pare a domni, netulburat. Această pace de plumb a calomniilor televizate, această mocirlă pe care o alimentează, deliberat, media, iată mediul natural în care victoria PSD se poate produce. Unicul inamic autentic al PSD , iar alegerile prezidenţiale o dovedesc, este mobilizarea masivă , provocată de un moment al emoţiei colective. De această dată, tăcerea domneşte, asurzitor. Nimic nu subminează edificiul de patronaj pe care se fondează PSD. În PNL,PSD a avut un competitor mai degrabă timid, incapabil să propună un mesaj de raliere politică. Lipsa de idei a PNL , sub conducerea monocefală a Alinei Gorghiu, este manifestă. Susţinerea lui Dacian Cioloş maschează, inabil,propriile ezitări şi erori.

Noul USL , pilotat de Liviu Dragnea, cel pe care Codrin Ştefănescu îl elogia ca pe un erou al democraţiei noastre tinere,se îndreaptă spre 11 decembrie 2016 cu siguranţa învingătorului. Stagnarea, marasmul, complicităţile, inepţia opoziţiei, sunt solul din care se hrăneşte puterea sa. PSD este partidul care exprimă,direct şi brutal, această intenţie de apărărare a stării de fapt, această voinţă de consolidare a mediocrităţii confundate de compatrioţii noştri cu normalitatea cotidiană. PSD trăieşte în simbioză cu o Românie încremenită şi stătută, dominată de reţele care o parazitează şi anesteziată de discursul televiziunilor de ştiri. Este România lui Mihai Gâdea şi a lui Rareş Bogdan,este România care duce mai departe din trecutul recent un lest inerţial de mentalitate, este România pe care reformele succesiv iniţiate şi abandonate nu au putut-o schimba, este România sufocată de un stat letargic şi corupt.

Liviu Dragnea şi Gabriela Firea sunt chipurile din acest imens poster publicitar al PSD. Undeva, în margine, se pot ghici feţele domnilor Tăriceanu şi Ghiţă. Viitorul României stă sub semnul lor, în acest decembrie 2016. Viitorul României stă sub semnul acestui îngheţ care stă să se arate.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar