untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 05:21
ACTUALITATE  acum 2 ani

compania de apa buzau

Adevarul despre japcuirea Companiei de Apa Buzau
Adevarul despre japcuirea Companiei de Apa Buzau
Adevarul despre japcuirea Companiei de Apa! Planul lui Toma de a frauda fondurile europene!

De când a preluat puterea la Palatul Comunal, Toma Constantin, singurul primar din țară cu poprire pe toate sursele de venit, a avut un singur scop, să distrugă și să fure, să-și acopere găurile din bugetul personal și să-și alimenteze conturile off shore de milioane de euro despre care sursele noastre spun că există și e doar o chestiune de timp până vor fi descoperite. Așa că a început prin a-i îndepărta pe toți aceia care l-au ajutat în campania electorală, care au umblat cu el din ușă în ușă mințind buzoienii că va fi bine, dar care după alegeri începuseră să cârcotească și să-l tragă de mână că în loc să respecte promisiunile în baza cărora a fost ales, vrea altceva. Unii dintre ei chiar nu se fereau să spună pe față că primarul nu urmărește decât distrugerea unor societăți profitabile ale Primăriei pentru a le da pe nimic unor apropiați care să-i facă jocurile. Sunt celebre deja cazurile directorilor de la URBIS SERV și PTO, Petre Burada și Cornel Diaconiță au fost dați afară cu japca, cele două societăți fiind primele pe care Toma Constantin pusese ochii și trecute în categoria vaci numai bune de muls. La fel, o altă subordonată a municipalității, RAM Buzău, aia care dă căldură votanților lui Toma a făcut obiectul unui scandal anul trecut, când s-a vrut a fi falimentată și dată pe degeaba după un model deja consacrat, și cum nu s-a putut, se lucrează în continuare, iar schimbarea directorului și numirea unui om de casă, fost angajat al Grup Romet e doar primul pas.

De departe însă,  cel mai mare scandal, concretizat zilele trecute cu concedierea directorului Ionel Tescaru este preluarea Companiei de Apă, singura societate unde primăria Buzău este acționar care merge pe profit, a atras fonduri europene de sute de milioane de euro, are în derulare mai multe proiecte cu finanțare europeană, și a reușit să dovedească pe timp de criză că se pot face investiții dacă managementul este performant. Toma Constantin însă a declanșat un război total împotriva directorului Tescaru imediat după câștigarea alegerilor, spun sursele noastre, aceasta fiind intenția lui declarată încă din timpul Campanieie Electorale, din motive pe care vi le vom dezvălui imediat. Pentru că e grav când interesele personale sau ura, în acest caz amândouă, devin apanajele unui personaj temporar aflat într-o funcţie care poate influenţa destine. Ce l-a făcut deci pe acest personaj sinistru să procedeze astfel, când orice om cu scaun la cap l-ar fi chemat pe Tescaru la o discuţie constructivă. Deşi timpul a demonstrat că Toma Constantin a distrus tot ce a atins, iar pentru a-şi atinge scopurile a călcat pe cadavre, la propriu şi la figurat, Andrei Barac, care a şi recunoscut într-o emisiune televizată că s-a dus la puşcărie din cauza lui, iar Ion Sandu, cunoscut afacerist local, a murit de inimă după privatizarea ServAgromec.

Ura lui Toma Constantin are rădăcini în trecut, spun sursele noastre, când a pierdut o licitaţie organizată de Compania de Apă de câteva milioane de euro, bani europeni, din cauza diferenţei calitate preţ la ţevile de alimentare cu apă pe care furnizorul trebuia să le achiziţioneze în vederea modernizării reţelei. La data respectivă, directorul Tescaru n-a vrut să facă blat cu Toma şi să ia ţevile sale scumpe şi proaste, adică să trucheze licitaţia mai pe românşte spus, şi a preferat să meargă pe corecte, cu firma care a câştigat şi n-a avut obiecţii din partea finanţatorului principal, în acest caz Uniunea Europeană şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare. Atunci Toma a jurat să se răzbune, spun sursele noastre, iar ăsta e primul motiv pentru care de doi ani el încearcă prin toate tertipurile să-l înlăture pe Tescaru. Şi a reuşit săptămânile trecute, când şi-a pus o amică, cu ghilimelele de rigoare, director interimar, după ce iniţial o băgase cu japca în Consiliul de Adminustraţie. Este vorba despre Simona Săvulescu, fostă directorare la Romet Grup, cea care a implementat Planul Kaizen şi a băgat în faliment toate firmele lui Toma. Acelaşi plan pe care vrea acum, după înlăturarea lui Tescaru, să-l implementeze şi Companiei de Apă, dezastrul find unul autoprovocat la ordinele lui Toma.

Şi cum societatea are în derulare mai multe proiecte de milioane de euro, spun sursele noastre, până la închiderea porţilor, mai mult ca sigur că licitaţiile vor fi câştigate de firmele aflate în preferinţele primarului, la sume colosale, care vor scumpi preţul apei pentru buzoianul de rând, va creşte preţul serviciilor oferite de Companie, şi nu va aduce un echilibru aşa cum se lăuda noua conducere după ce a preluat puterea. Pentru că, un exemplu elocvent, marţi, când a fost zi de leafă, Simona Săvulescu nu a refuzat să încaseze acelaşi salariu ca şi Ionel Tescaru, deşi leafa conducerii a fost mereu pe buzele lui Toma în trecut, cum că ar fi colosală. Iar dacă ar fi să dăm crezare surselor noastre, luna viitoare, noua directoare va încasa şi un bonus de performanţă, după numai o lună de interimat. Aşa că nici nu poate fi vorba despre noi investiţii, sau schimbarea conductelor de azbociment nocive populaţiei, când primul lucru pe care l-a făcut directoarea Săvulescu cu ştirea lui Toma la preluarea puterii a fost să umble la rotiţa de caşcaval şi să ia o îmbucătură cât mai mare. Vom reveni, că scandalul e abia la început.

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar