untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 03:49
STIRI DE BUZAU  acum 4 ani

Cristi Bigiu

Bigiu, fost sef al CJ Buzau, condamnat la doi ani de inchisoare
Bigiu, fost sef al CJ Buzau, condamnat la doi ani de inchisoare
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau Cristinel Bigiu a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucuresti, la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul in care a recunoscut ca a primit 75.000 de euro mita de la fostul director al RA-APPS Georgian Surdu, transmite News.ro.

Instanta a dispus si confiscarea celor 75.000 de euro de la Cristinel Bigiu. In acelasi dosar, Georgian Surdu a fost condamnat la trei ani de inchisoare cu executare. Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva.

"Condamna pe inculpatul Bigiu Marian Cristinel la o pedeapsa de doi ani de inchisoare cu suspendare sub supravegherea executarii pedepsei pe o durata de trei ani, ce constituie termen de supraveghere. Condamna pe inculpatul Surdu Georgian Gabriel la o pedeapsa de trei ani de inchisoare. Dispune confiscarea de la inculpatul Bigiu Marian Cristinel a sumei de 75.000 de euro, mentine masura sechestrului asigurator luata la data de 14.10.2015 pana la concurenta sumei totale de 75.000 euro", se arata in minuta instantei. 

Decizia Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, ea putand fi atacata la Curtea de Apel Bucuresti.

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau Cristinel Bigiu a recunoscut, inca de la primul termen pe fond, in 14 aprilie, la Tribunalul Bucuresti, ca a luat mita de la Georgian Surdu, fostul director al RA-APPS, si a cerut sa fie judecat in procedura simplificata, in vederea reducerii pedepsei, solicitarea fiind respinsa de judecator. 

Tribunalul Bucuresti a inceput, in 14 aprilie, judecarea pe fond a dosarului in care fostul Georgian Surdu si Cristinel Bigiu au fost trimisi in judecata pentru cumparare de influenta si, respectiv, trafic de influenta. 

Fostul presedinte al Consiliului Judetean Buzau a aratat in fata instantei ca a acceptat promisiunea lui Georgian Surdu de a primi 3,8 milioane de lei, reprezentand 8 la suta din valoarea unui contract avand ca obiect modernizarea unor drumuri de interes local si reteaua de canalizare din comuna Ghergheasa, judetul Buzau. 

"Recunosc ca am primit de la Surdu, ca prima transa, 75.000 de euro pentru a interveni la primarul comunei Ghergheasa in vederea atribuirii contractului de lucrari amintit", a declarat Cristinel Bigiu in fata judecatorului. El a precizat ca, daca este nevoie, ar presta si munca in folosul comunitatii.

Cristinel Bîgiu mai este judecat în două dosare, unul pentru spălare de bani, alături de fostul ministru de Interne Cris­tian David, și o altă cauză, aflată în faza apelului, în care este acuzat de luare de mită. În acest dosar, Cristinel Bîgiu a fost condamnat, pe 5 aprilie, de Tribunalul Călărași, la cinci ani și două luni de închisoare, decizia nefiind definitivă.


Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar