untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 04:09
STIRI DE BUZAU  acum 4 ani

Cristi Bigiu

Cristi Bigiu se apropie de a doua sentinta penala
Cristi Bigiu se apropie de a doua sentinta penala
Săptămâna viitoare, fostul președinte al Consiliului Jude­țean Buzău, Cristinel Bîgiu, își află sentința pe fond în dosarul în care, anul trecut, a fost trimis în judecată împreună cu fostul șef al RA-APPS Georgian Gabriel Surdu, într-un dosar ce vizează cumpărarea de influ­ență. Pronunțarea era anun­țată pentru joi, 27 octombrie, însă ma­gis­trații Tribuna­lului București au amânat-o pentru data de 3 noiembrie.

În octombrie 2015, Gabriel Georgian Surdu, acuzat de cumpărare de influență, a fost trimis în judecată alături de Cristinel Bîgiu, acesta fiind deferit justiției pentru trafic de influență. Potrivit DNA, în august 2013, Gabriel Surdu i-a oferit lui Cristinel Bîgiu, a­tunci președinte al CJ Buzău, suma de 3.894.301,91 lei, respectiv aproape 880.000 de euro, reprezentând 8% din valoarea unui contract în valoare de aproape 11 milioane de euro, având că obiect „Proiectarea și execuția modernizării drumurilor de interes local și rețea publică de canalizare și stație de epurare în comuna Ghergheasa, județul Buzău“, urmând ca suma de bani să fie dată în mai multe tranșe, la momentul efectuării plăților către societatea executantă. Surdu i-ar fi remis lui Bîgiu, prin intermediul finului său, Florin Colgiu, o prima tranșă în valoare de 75.000 de euro pentru a interveni pe lângă primar în vederea atribuirii acelui contract de lucrări. Bîgiu a fost de acord cu cererea lui Surdu și i-a promis că îl va sprijini să obțină un contract de lucrări pentru firma respectivă, în comuna din Buzău, susțin procurorii.

În fața completului de jude­cată de la Tribunalul București, Bîgiu a recunoscut că a luat mită de la Georgian Surdu, fostul director al RA-APPS, și a cerut să fie judecat în procedura simplificată, în vederea reducerii pedepsei, dar solicitarea i-a fost respinsă de judecător. Fostul preșe­din­te al Consiliului Județean Bu­zău a arătat în fața instanței că a acceptat promisiunea lui Georgian Surdu de a primi 3,8 milioane de lei, reprezentând 8% din valoarea unui contract având că obiect modernizarea unor drumuri de interes local și rețeaua de canalizare din comuna Ghergheasa, județul Buzău. „Recunosc că am primit de la Surdu, ca prima tranșă, 75.000 de euro pentru a interveni la primarul comunei Ghergheasa în vederea atribuirii contractului de lucrări amintit“, a declarat Cristinel Bîgiu în față judecătorului. El a precizat că, dacă este nevoie, ar presta și muncă în folosul comunității. Judecătorul a respins cererea lui Bîgiu pe motiv că este nevoie de declarațiile sale în vederea administrării unor probe.

Cristinel Bîgiu mai este judecat în două dosare, unul pentru spălare de bani, alături de fostul ministru de Interne Cris­tian David, și o altă cauză, aflată în faza apelului, în care este acuzat de luare de mită. În acest dosar, Cristinel Bîgiu a fost condamnat, pe 5 aprilie, de Tribunalul Călărași, la cinci ani și două luni de închisoare, decizia nefiind definitivă.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar