untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 05:05
POLITICA  acum 4 ani

Donald Trump

Destabilizare si aroganta
Destabilizare si aroganta
America se destabilizează, aruncând în haos întreaga lume sau noul preşedinte intră în rolul pe care l-au jucat toţi ceilalţi. Dincolo de toate supoziţiile, pare că toate eşecurile şi egoismul politicii externe se întorc acasă accentuând răul. Aroganţa de mare putere, pe care nu a reuşit să o evite, se va manifesta în propria-i defavoare. Compromisurile Americii, acceptate cândva în solidar de toţi aliaţii săi, încep a capăta alte interpretări, şi poate ajunge o Cutie a Pandorei. Preşedintele Americii a ajuns prin mecanismele de cooperare nu foarte democratică egalul lui Dumnezeu, existând tendinţa de-a se manifesta ca atare. Istoria revine la matcă, epuizantă, acolo unde conflictele au evidenţa de-a fi recunoscute drept soluţie a evoluţiei. Apărut din neantul marelui business şi al show-ului de televiziune, trecând de la un partid la altul fără mari crize existenţiale şi de imagine, Donald Trump are tot mai accentuat gravitatea victimei vrând să-şi mascheze clovneria. Salvarea Americii, iată, nu poate veni decât prin inventarea duşmanilor interni şi externi, de parcă realitatea internă ar fi perfectă.

Statura politică nu se câştigă prin aventură şi insultă, indiferent de presupusa dreptate aflată drept obiectiv. De multe decade, America are preşedinţi mai mult decât obişnuiţi, la limită, dintre cei care nu cunosc minima geografie, însă niciunul nu şi-a propus mai mult decât i-au permis competenţele. Acum America a votat pentru un preşedinte absolutist, dorind să fie mai puternic decât este posibil şi necesar. Donald Trump este un fel de Silvio Berlusconi, cu apropieri şocante de magnatul italian. Proiectele sale de expulzări, de construcţia zidurilor la frontieră, cu atât mai mult cu cât vin de la un preşedinte, se vor instala, în oglindă, în interiorul Americii. După direcţia în care se află istoria recentă, noul preşedinte american are dreptate, însă pare a nu realiza diferenţa între un dictator şi un om de stat democrat. Acestea sunt provocări, realizarea lor nici că mai contează prin abordările dlui Trump. Deja se aude că americanii au început să emigreze în Canada, iar femeile din toată lumea se simt ameninţate cum nu au fost niciodată, fapt întru totul adevărat. Cei vizaţi de-acum pot fi de peste tot, nu numai în America. Destabilizarea Americii a început prin promisiunile unei vieţi mai bune făcute de cineva care habar nu are pe ce se constituie viaţa oamenilor de rând. Banii magnatului Trump fac parte din sistem, sunt însuşi acesta. Atunci, despre ce vorbim?

Schimbarea stării de fapt în America nu poate veni prin ameninţare, bunele intenţii având un alt spectru de manifestare. Criza de astăzi pare să fi ajuns în stadiul critic, mai mult decât dl Trump. Provocările lui Donald Trump au marcat un traseu până la Casa Albă, însuşi succesul electoral. Perceperea lui Donald Trump ca reformator antisistem este o bunăvoinţă periculoasă a electoratului care i-a gustat şi apreciat mitocăniile. Drama Americii care l-a adus la putere se poate amplifica prin această opţiune dacă nu se va pregăti intens de o abordare severă. Nu numai americanilor, dar şi europenilor le pot fi rezervate aceleaşi surprize. Relativ nefericita nominalizare a fostei prime doamne Hillary Clinton arată un salutar rezultat în numărul masiv de voturi în favoarea ei, ceea ce arată capacitatea indiscutabilă democratică a Statelor Unite.

Lumea se destabilizează prin imperativul unor reforme profunde care nu vor fi aşa de uşor de abordat. Mandatul dlui Trump nu are cum să nu fie contrar aşteptărilor. Un personaj cu profilul său nu poate fi decât exponentul politic al celor mai sumbre previziuni.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar