untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 04:49
STIRI DE BUZAU  acum 4 ani

Constantin Toma

Mafia primarului Toma ingenuncheata de justitie
Mafia primarului Toma ingenuncheata de justitie
Cum i-a explodat bomba în mînă lui Toma!

UPDATE [14:03] 25 NOV 2016 › Dorin Bădulescu, unul dintre avocaţii poliţiştilor locali, a declarat pentru Focus FM că prin soluţia magistraţilor Tribunalului Buzău, se revine la noua organigramă, se suspendă preavizul şi procedura de concediere, iar poliţiştii locali vor merge în continuare la serviciu. Dacă Primăria va face recurs, calea de atac va fi judecată la Curtea de Apel Ploieşti, iar procesul pe fond, poate dura chiar un an.

UPDATE [13:47] 25 NOV 2016 ›
Poliţiştii locali ce ar fi urmat să fie concediaţi au cîştigat o primă luptă împotrivaPrimariei. Tribunalul Buzău a suspendat printr-o soluţie pronunţată astăzi, hotărîrea Consiliului Local prin care îşi pierdeau locurile de muncă. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile de la comunicare.

„Vă aducem la cunoştinţă soluţia pe scurt pronunţată astăzi 25 noiembrie în dosarul 2413/114/2016 “Admite excepţia lipsei capacităţii procesuale de folosinţă a Primăriei Municipiului Buzău invocată de pârâţii Municipiul Buzău prin Primar şi Primarul Municipiului Buzău. Admite cererea de suspendare a executării actului administrativ formulată de reclamanţi împotriva Municipiului Buzău prin Primar, Primarului Municipiului Buzău şi Consiliului local al Municipiului Buzău. Admite cererile de intervenţie principale formulate împotriva Municipiului Buzău prin Primar, Primarului Municipiului Buzău şi Consiliului local al Municipiului Buzău. Suspendă executarea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Buzău nr. 193/18.10.2016. Măsura suspendării va dura până la soluţionarea definitivă a acţiunii în anularea actului administrativ. În cazul în care persoanele vătămate nu introduc acţiunea în anularea actului în termen de 60 de zile, suspendarea încetează de drept şi fără nicio formalitate. Respinge cererea de suspendare a executării actului administrativ şi cererile de intervenţie principale împotriva Primăriei Municipiului Buzău ca fiind formulate împotriva unei persoane lipsită de capacitate procesuală de folosinţă. Executorie de drept potrivit art. 14 alin.(4) din Legea nr. 554/2004. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25.11.2016.”
 
Astăzi e o zi importantă pentru peste 300 de poliţişti locali şi familiile lor, care au fost concediaţi în această toamnă, în urma unui raport al Curţii de Conturi Buzău efectuat la Palatul Comunal, care a arătat că poliţiştii ar fi fost angajaţi ilegal.
Magistraţii Tribunalului Buzău ar trebui să se pronunţe în dosarul în care sute de angajaţi au cerut suspendarea actului administrativ adoptat de administraţia municipiului, de concediere a lor, după ce acum două zile, instanţa a amînat la primul termen pledoariile celor doi avocaţi ai poliţiştilor şi a decis ca dosarul să rămînă în pronunţare pînă astăzi.
Intre timp, însă, Primăria Buzău a organizat un concurs pentru 13 posturi de poliţist local în Palatul Comunal la care s-au înscris 109 concurenţi, dar în final au dat examen doar 17, după ce avocata poliţiştilor concediaţi care au intentat proces a reuşit să-i convingă pe ceilalţi să iasă din sală. Toma crede că această acţiune a avocatei din Ploieşti este o diversiune, declarînd după şedinţa Consiliului Local Municipal de joi că:"Nu cred că se va suspenda decizia. Încercăm şi noi să rezolvăm problema acestor oameni. Din păcate, se pare că sunt multe alte forţe în spatele dumnealor. Astăzi am încercat să ţinem un concurs pentru cele 13 posturi disponibile, s-au înscris 109 poliţişti locali. A fost o diversiune, respectiv,un avocat din echipa de avocaţi s-a dus cu o hîrtie acolo şi a încercat să oprească acest concurs, şi a trebuit să vorbesc şi cu Poliţia municipală. Deci, treburile o iau razna; au rămas în sală, pînă la urmă, 17 poliţişti locali care au participat la concurs pentru că restul au refuzat să participe, din care au luat concursul 8, iar cinci posturi au rămas neocupate. Pentru ele se va repeta concursul. Cei 8 care au promovat concursul vor intra imediat în pîine, respectiv pe 29 noiembrie vom repeta concursul pentru cele 5 posturi".
Hîrtia la care face referire primarul Toma conţinea "un punct de vedere al d-lui avocat prin care spunea că totul este ilegal făcut şi cerea şi suspendarea acestui concurs. Nu are dreptate, nu se putea întrerupe acest concurs decît printr-o decizie judecătorească, dar nu s-a întîmplat acest lucru. Bineînţeles, nu pot eu să mă pronunţ, Justiţia îşi va face treaba, dar, probabil, va fi o mare dezamăgire pentru aceşti oameni, pentru că tot ce s-a făcut, s-a făcut legal, vorbesc despre poliţiştii locali".Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar