untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 03:55
STIRI DE BUZAU  acum 4 ani

Miza padurii Crang din Buzau
Miza padurii Crang din Buzau
De ce vor autorităţile oraşului Buzău să redobândească o pădure de 170 de hectare din administrarea Romsilva

Autorităţile Buzăului au făcut un prim pas în demersul de redobândire în proprietatea municipalităţii a pădurii Crâng, din domeniul public al statului. Consilierii locali au aprobat forma finală a solicitării către Guvern de trecere a pădurii de 170 de hectare în proprietatea oraşului.

Consiliul Local a aprobat, joi, cu un singur vot împotrivă şi cu o abţinere, proiectul de hotărâre pentru aprobarea solicitării de trecere din domeniul public al statului şi administrarea Regiei Naţionale a Pădurilor „Romsilva“ în proprietatea publică a municipiului Buzău şi administrarea Consiliului Local al municipiului Buzău a bunului imobil „Pădurea Crâng“ din municipiul Buzău.

Consilierul Partidului Social Românesc, Silviu Roşioru, a votat împotrivă, argumentând că ”pădurea Crâng nu aduce niciun fel de beneficiu municipalităţii, ci doar o cheltuială în plus“, iar colegul său de partid, Ion Viorel, s-a abţinut.

Proiectul privind solicitarea de reintrare în proprietatea municipalităţii a pădurii Crâng a dat naştere unor polemici, consilierii opoziţiei avertizând că proiectul poate fi o sabie cu două tăişuri, în sensul în care, odată redobândit, în Crâng s-ar putea da liber la construcţii de către autorităţile locale.

PSD+PNL= ACEEASI MIZERIE

Proiectul a obţinut votul majorităţii, dar cu câteva amendamente legate de interdiciţia de construire pe spaţiul verde, propuse de independentul Constantin Ionescu.

„Astăzi s-a luat o decizie istorică: după 66 de ani, Crângul ar putea să redevină proprietatea municipiului Buzău. Este un lucru foarte important şi cred că Buzăul merită să adune toate valorile pe care le are, iar Crângul este una dintre valorile şi brandurile sale. Nu este brandul Romsilva, nu este brandul României, este brandul Buzăului. Avem nevoie de Crâng inclusiv pentru a rezolva problema celor 26 de metri pătraţi de spaţii verzi pe cap de locuitor“, a spus primarul Constantin Toma, la finalul şedinţei Consiliului Local Buzău.

Justificarea preluării pădurii Crâng de către administraţia locală este aceea că aceasta ar putea fi mult mai bine îngrijită, cu toate ca partea care apartinea deja primariei Buzau este in proportie de 90% degradata. Pe de altă parte, pădurea care împrejmuieşte cel mai mare parc al Buzăului, ar reprezenta o garanţie a municipalităţii în cazul unor eventuale credite financiare.

Mafia imobiliara transpartinica din Buzau finanteaza de peste 20 de ani campaniile electorale

Imediat dupa obtinerea postului de primar al municipiului Buzau, chiar in prima conferinta de presa, Constantin Toma a dezvaluit, fara sa vrea cred, multe dintre intentiile domniei sale: terenul de la Dragaica, parcul Crang, parcul Tineretului si Bazinul Olimpic. Surse politice ne-au dezvaluit ca finantatorii campaniei electorale care au pompat peste 400.000 de euro pentru ca Toma sa iasa primar sunt: LEX PROTECT( vezi scandalul Politiei Locale) si controversatul afacerist Nicu Dinu. Aceleasi surse ne-au indicat ca numai valoarea imobiliara a terenului padurii Crang este evaluata de experti la peste 250 de milioane de euro, planul fiind de a se construi aici cel mai luxos complex rezidential din Buzau. Deja, dupa cum bine stiti, partea din padurea Crang detinuta de primaria Buzau este plina de terase, restaurante, corturi pentru nunti amplasate ilegal si dughene. Nu mai punem la socoteala sutele de m.c. de lemn taiate ilegal in fiecare an, muntii de gunoaie, cainii vagabonzi si masinile care te zdrobesc daca nu mergi cu atentie pe aleile parcului.

Constantin Toma are o experienta vasta in domeniul imobiliar. Imediat dupa lovitura de stat in decembrie 1989, Toma a devenit, fara sa dea macar un singur leu, proprietarul fostei intreprinderi Metalurgica din Buzau. La cativa ani Toma a pus laba si pe Servagromec Buzau. Ambele societati sunt astazi in faliment, mii de familii ajungand pe drumuri, iar sutele de hectare pe care le detineau sunt gajate la banci de actualul primar al municipiului Buzau.

Scurt istoric - padurea Crang

Pădurea Crâng a fost redată municipiului Buzău în anul 1881, printr-o hotărâre de guvern semnată de premierul liberal de la acea oră, I.C. Brătianu, după ce oraşul Buzău a dobândit-o în Justiţie după un proces de 100 de ani cu Episcopia Buzăului. A intrat în proprietatea statului, după instaurarea regimului comunist, municipalităţii rămânându-i dreptul de administrare doar pentru zece hectare, atât cât se întinde parcul amenajat pentru promenadă.

Pădurea din care face parte Parcul Crâng, din municipiul Buzău, este de aproape două ori mai întinsă decât Herăstrău şi de zece ori, decât Cişmigiu. Doar o suprafaţă de zece hectare este însă amenajată pentru promenadă şi agrement, restul de peste 170 de hectare de pădure fiind străbătut doar de cărări din pământ, folosite de pădurarii care administrează fondul forestier.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar