untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 02:31
STIRI DE BUZAU  acum 8 ani

buzau ductil steel mechel invest nikarom

Reprezentanţii Invest Nikarom: La Ductil Steel lucrează 500 de oameni nu dăm pe nimeni afară
Reprezentanţii Invest Nikarom: La Ductil Steel lucrează 500 de oameni  nu dăm pe nimeni afară
Intrată în insolvenţă la jumătatea acestei luni, Ductil Steel Buzău îşi continuă activitatea cu succes, de luni fiind reluată producţia şi pe secţia de laminor. Cu toate că, în ultimele două luni, de când combinatele deţinute de grupul rus Mechel în ţara noastră au intrat sub patronajul unei firme bucureştene, Invest Nikarom, s-au vehiculat o mulţime de ipoteze cu privire la viitorul firmelor, se pare că noii acţionari intenţionează să continue producţia.

În acest sens, proprietarii întreprinderilor Ductil Steel, Mechel Târgovişte, Mechel Câmpia Turzii, Laminorul Brăila şi Ductil Steel Oţelu Roşu şi-au prezentat, pentru prima oară, perspectivele pentru perioada următoare. Potrivit unui comunicat al companiei bucureştene, acţionarii au prezentat ca un succes începerea producţiei la Mechel Târgovişte, din data de 15 martie, activitatea de producţie în curs de dezvoltare la Ductil Steel Buzău şi intenţia fermă de repornire a capacităţilor de producţie la Mechel Câmpia Turzii, programată pentru data de 10 aprilie.

Noul acţionar al combinatelor siderurgice, firma Invest Nikarom, controlată în proporţii egale de Svetlana Chumakova şi Victor Chumakov, ambii de cetăţenie rusă, are planuri îndrăzneţe în ceea ce priveşte viitorul combinatelor, având în vedere că grupul rus a renunţat la ele, estimând că în acest an ar fi produs pierderi de zeci de milioane de euro. La momentul preluării, societăţile Mechel din România aveau activitatea oprită de câteva luni şi datorii scadente, iar angajamentul noului investitor a fost acela de a reporni activitatea cât mai rapid, acolo unde acest lucru este posibil şi rentabil.

„Am ales să vă prezentăm obiectivele acum, când au început deja să se vadă primele rezultate pozitive ale activităţii noastre. La Mechel Târgovişte au fost produse deja 13.000 de tone de oţel beton, care sunt deja contractate. La Ductil Steel Buzău lucrează secţiile de sârmă şi produse din sârmă, iar de mâine (n.r., vineri, 29 martie) va intra în funcţiune şi laminorul, cu o capacitate estimată de 5.000 de tone de oţel beton şi 3.000 de tone de produse din sârmă lunar ”, a declarat Olga Chumakova, reprezentantul Invest Nikarom.

Ţagla pentru Buzău va fi produsă la Târgovişte

Dacă despre Laminorul Brăila ştim deja că a intrat recent în insolvenţă, se pare că Ductil Steel Oţelu Roşu va intra în conservare, deoarece necesarul actual de ţaglă pentru compania de la Buzău este mult sub capacitatea optimă de funcţionare de la Oţelu Roşu.

,,Preţul de producţie a ţaglei în aceste condiţii este necompe­titiv, iar distanţa mare faţă de Ductil Steel Buzău ridică şi mai mult costurile. De aceea, în acest moment, folosirea ţaglei produsă la Mechel Târgovişte în procesul tehnologic la Ductil Steel Buzău este mult mai eficientă” , a mai precizat Olga Chumakova.

Mechel Târgovişte a revenit la denumirea de dinainte de privatizare, COS Târgovişte, şi şi-a reluat deja activitatea din luna februarie, imediat după preluare, şi a produs, luna trecută, 13.000 de tone de oţel beton. Pentru luna martie, Olga Chumakova a estimat producţia de oţel beton la 20.000 de tone, jumătatea din capacitatea de producţie a combinatului. Dealtfel, o parte din materia primă necesară pentru activitatea Ductil Steel Buzău va fi produsă la Târgovişte.

,,Astăzi (n.r., vineri) se deschide cuptorul, deoarece este necesar să îl încălzim înainte de a începe lucrul, iar de luni, 1 aprilie, se porneşte laminorul. Vor fi chemaţi şi angajaţii care erau în 75 la sută şi se va începe producţia şi pe această secţie. Aşteptăm ca, în viitorul apropiat, să pornim activitatea şi pe secţia de plase sudate, chiar dacă unii dintre muncitorii de aici sunt, în prezent, detaşaţi la tratamente termice, unde trebuie să execute o comandă pentru export şi este foarte mult de lucru. La Târgovişte se lucrează, de asemenea, şi se produce ţagla şi pentru Buzău”, ne-a declarat Gheorghe Botica, lider de sindicat al Ductil Steel.

Profit operaţional zero pentru 2013

Pentru acest an, noul acţionar şi-a propus ca la combinatele de la Târgovişte şi Buzău să aibă EBITDA (profit operaţional) zero. Majoritatea producţiei va fi vândută pe piaţa internă, doar o mică parte din producţia de sârmă de la Buzău urmând să fie vândută pe piaţa externă.

,,Intenţionăm să vindem anumite secţii care sunt goale şi care nu mai sunt folosite de ani buni, precum şi unele active care nu au legătură cu activitatea de bază, pentru a obţine o parte din banii necesari pentru investiţii, deoarece băncile din România nu sunt în expectativă. Nu au solicitat nici un ajutor statului român, însă l-am înştiinţat pe ministrul Economiei că pe piaţa românească intră anual 100.000 de tone de oţel beton din Bulgaria. Eu cunosc uzinele foarte bine, în conducere sunt oameni cu care am lucrat. Erau 50, acum mai sunt doar 6. Primele disponibilizări au fost realizate la nivel de directori. La Târgovişte vor rămâne 1.500 de angajaţi, suficienţi pentru o producţie lunară de 40.000 de tone, cantitate la care uzina este rentabilă. Oţelu Roşu rămâne în conservare, pentru că produsele sale nu au cerere pe piaţă. Vor fi concediaţi 400 de angajaţi, rămân 30. La uzina din Buzău lucrează 500 de oameni, nu dăm pe nimeni afară. La Brăila sunt angajate 400 de persoane, deocamdată nu am luat o decizie, iar la Câmpia Turzii rămân toţi cei 350 de oameni”, a mai adăugat reprezentanta Invest Nikarom.

În 2011, uzinele Mechel din România au avut pierderi cumulate de 130 milioane euro, iar anul trecut de 200 milioane de lei. Înainte de vânzare, ruşii au estimat că, în 2013, combinatele din România le-ar aduce pierderi de aproape 50 milioane de dolari. Potrivit reprezentanţilor Invest Nikarom, în momentul în care Mechel a decis să vândă unităţile din România, nu au fost prea mulţi investitori străini interesaţi să le cumpere, din cauza datoriilor mari între firmele din grup, de aproximativ 400 ­mi­lioane de dolari. Pentru Moscova, uzinele din România erau atât de nesemnificative încât nu erau o prioritate, astfel fiind justificat şi preţul simbolic de doar 52 de euro.  

Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar