untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 05:12
STIRI DE BUZAU  acum 4 ani

buzau coruptie

Ticalosi fara glorie!
Ticalosi fara glorie!
Ticalosi fara glorie. Ei sunt politicienii care v-au vândut viitorul!

Traim vremuri complicate si mizerabile pe care nimeni n-a banuit vreodata ca le vom experimenta în cel mai crunt mod . Judetul este depopulat, copii nostri ajung sclavi în tari straine iar cei ramasi sunt incapabili sa mai aduca vreo schimbare în societate. În 2016 s-a împlinit visul secular al celor aflati la cârma oraselor si a tarii, care si-au dorit doar distrugerea sistemului de învatamânt ca sa aiba de-a face numai cu oameni cu putina carte, usor de manipulat si condus.

Extrapolând la ceea ce s-a întâmplat în Moldova, odata cu alegerea prorusului Dodon, putem afirma ca nu suntem mai evoluati fata de fratii nostri de peste Prut care si-au ales conducatorul din rândul celor care i-au umilit de aproape 70 de ani.

Cele mai cumplite scenarii, anticipate doar de catre seniorii persecutati politic, s-au adeverit din pacate si la Buzau, gratie unei generatii distruse de comunism care a acceptat compromisul ca pe ceva firesc. În schimbul unei galeti, a unei pufoaice cu sigla unui partid sau a unui mititel bine parpalit stins cu o bere rece, somerii, oamenii muncii si pensionarii cumsecade le-au adus osanale asasinilor sociali si i-au uns mandat dupa mandat spre disperarea tinerilor care s-au scârbit si au ales sa nu mai voteze niciodata.

Cum a ajuns Buzaul sa fie condus de o clica de politruci comunisti

Daca ar fi sa o luam cronologic trebuie mentionat ca fostul senator Ion Vasile a fost primul tartor care s-a folosit de persoane dubioase si fara scrupule, pentru a controla avutia întregului judet. Girul i-a fost acordat si de catre ceilalti lideri politici care numai opozitie n-au facut la Buzau. Se încruntau si se amenintau în fata camerelor pâna când cel care detinea puterea ceda si le facea pe plac, dându-le pe nimic terenuri scumpe si contracte grase.

În 2016 nu mai reprezinta un secret faptul ca doctorul a fabricat prima generatie de infractori care au facut cam ce-au vrut la Buzau fara ca cineva sa le tulbure afacerile cu iz penal.

Oamenii de bine s-au infiltrat în FSN înca din clipele fierbinti ale revolutiei când simtind miros de ciolan afumat s-au bagat pe sub sutana doctorasului ca sa prinda o ciosvârta.

Burada, om de baza în imperiul lui Constantin Toma

Cazul lui Petrica Burada bate orice imaginatie si limita a bunului simt.

Despre acest personaj rapace si grobian gazetele au consumat tone de cerneala de-a lungul anilor dar fara niciun folos. De fiecare data, panarama a scapat basma curata iar acum le râde în nas buzoienilor pe care i-a furat de i-a rupt.

În urma cu câteva luni noul primar anunta cu surle si trâmbite aruncarea la groapa de gunoi a politicii locale a personajelor din grupul de la Grand, însa Petrica Burada a reusit sa cada din nou în picioare.

Revolutionar cu acte, cu un venit lunar de peste 7.000 de lei,, Petrica Burada încaseaza chiar si acum aproape 5.000 de lei lunar de la Urbis Serv, la care se adauga o pensie de peste 1.500 de lei si o indemnizatie de revolutionar de peste 1.000 de lei.

Nimeni n-a putut sa-l clinteasca pe acest dinozaur din functiile publice platite gras, chit ca institutiile de control ale statului si-au facut datoria si au semnalat ani la rândul devalizarea bugetului de la Urbis Serv.

Cel care l-a adus într-o pozitie de invidiat în partid a fost nimeni altul decât Ion Vasile , omul care dupa ce s-a vazut pus la zid si dat afara din partid de fostii tovarasi de nenorociri a ajuns sa regrete alegerile neinspirate facute de-a lungul anilor.

Despre Petrica Burada, fostul sau sef de partid Ion Vasile, cu care s-a aflat umar la umar în noptile Revolutiei din decembrie 1989, are numai cuvinte de ocara:

Burada este un impostor. În ‘89 a furat niste camioane cu cereale de pe la Sahateni si trebuia sa intre la puscarie. Cu interventii a scapat de puscarie, dar fostul prim-secretar Cotoi i-a spus sa plece din judet! Si a plecat pe la Tohani iar la Revolutie a venit sa-si plateasca politele si i-a furat omului caciula si cojocul . El e suparat pe mine pentru ca voia sa fie deputat sau senator, dar eu stiam ce-i poate pielea”, a declarat cândva Ion Vasile.

Petrica Burada nu a fost scutit nici de scandalurile în care era acuzat de chelturirea nejustificata a banilor companiei Urbis.

Curtea de Conturi a gasit, de-a lungul vremii, mai multe nereguli la Urbis Serv care are unic actionar municipiul Buzau. În perioada 2007-2012, societatea a încheiat cu primaria trei contracte în valoare totala de aproape 136 de milioane de lei pentru întretinere si amenajare strazi si trotuare si întretinerea spatiilor si zonelor verzi.

Combinatorul Cezar Preda si imperiul marilor corupti

Despre fostul primar care a iesit din politica în mod rusinos, cu o condamnare si un scandal porno, putem spune fara sa gresim ca este creatia unui alt geniu malefic, Cezar Preda.

Chiar si dupa apusul lui Bosco, firmele domnului Cezar Preda ( RER Ecologic Service Buzau si altele) sunt prezente în tot mai multe domenii de activitate, pe piata locala. Practic sunt aproape nelipsite de la orice împarteala de resurse publice.
Toata viata, acest personaj nu a fost decât un speculant, care a profitat la maxim, doar în interes personal, de orice oportunitate aparuta la orizont. Asa se face ca, din obscur functionar în cadrul Primariei Buzau, a crescut pâna la statutul de parlamentar de Buzau si totodata prosper om de afaceri.

Cel care a dat foc arhivei PCR în 1989 pentru a-si ascunde matrapazlacurile ceausiste si care a scapat de bratul lung al legii dupa ce infractiunea de care a fost acuzat s-a prescris este marele combinator al Buzaului, omul cel care a dat tunuri peste tunuri dupa ce a înstrainat salubritatea locala pentru profitul strainilor.

S-a tot vorbit despre interesele acestuia în nasirea si apoi controlul firmei RER Ecologic Service, precum si despre monopolul acestei firme, monopol girat de chiar Constantin Boscodeala.

Destinul celui care a ruinat Buzaul a fost jucat ca la ruleta tot de Preda. Initial geniul de la Metalurgica, Cezar Preda a gândit sa-l foloseasca pe sfiosul Bosco doar ca iepuras însa noul candidat a avut un noroc chior si a iesit primar rastunând orice prognostic.

Aproape 20 de ani le-au trebuit buzoienilor sa scape de penalul care le-a trimis copii la munca în strainatate si i-a lasat în fundul gol, agonisind averi dupa averi.

Aproape 20 de ani mafia de la Buzau a prosperat sub Bocodeala iar Cezar Preda, Ion Vasile, Cristinel Bîgiu si alti ciorditori politici de la Buzau si-au umflat buzunarele.

La fiecare patru ani cei baronii politicii locale puneau tara la cale si îsi împarteau sferele de influenta contra unor sume colosale.

În fata presei pozau ca rivali, se mascareau si se înjurau însa prieteniile dintre acesti exponenti ai raului s-au dovedit extrordinar de profitabile, de ordinul sutelor de milioane de euro bani praduiti de la gura buzoienilor amarâti.

Abia când unii dintre acesti mascarici care-si zic oameni politici ajung pe mâna DNA-ului afli în urma interogatoriilor cam cu sume jonglau escrocii alesi de popor.Însa Buzaul pare sa fie blestemat sa nu iasa vreodata din cercul vicios al interesolor.

Umbra lui Cezar Preda cade peste Toma

Înainte de plecarea intempestiva de la Dâmbovita, Cezar Preda a avut grija sa negocieze ungerea noului primar. Combinatorul de Buzau a ramas prezent în urbe prin interpusi de încredere care îi controleaza cu simt de raspundere afacerile.

Despre prietenia dintre cei doi gurile rele spuneau ca înca de anul trecut ca Toma ar fi cerut ajutor prietenilor transpartinci pentru a-si asigura fotoliul de primar, în fapt o încercare disperata de a mai salva ce se mai poate din afacerile ruinate de deciziile pripite ale unui visator care a irosit peste 70 de milioane de euro din banii împrumatati de la banci.

Liberalul Cezar Preda i-ar fi sarit în ajutor sa-si puna în practica interesele, stiuta fiind prietenia dintre cei doi înca de pe vremea lui Ceausescu.

De altfel Constantin Toma, desi oficial era un PSD-ist cu acte-n regula, a finantat fatis ziarul lui Preda, Opinia, înca de pe vremea când acesta înca era în gratiile lui Basescu.

Dar revenind la Ion Vasile putem afirma ca alaturi de prietenul Cezar Preda are pe constiinta pe lânga ruinarea municipiului Buzau si falimentul unei industrii înfloritoare cândva de pe Valea Buzaului.

Este vorba despre afacerea Foresta Nehoiu pe care doctorul i-a pus-o pe tava bunului sau prieten Omar Haissam.

Nimeni n-a platit vreodata pentru traficul de influenta sau pentru deciziile politice care au ruinat o economie ce era înfloritoare în urma cu nici 20 de ani.

Niciunul dintre combinatorii politici sus mentionati nu a platit pâna acum pentru raul imens pe care l-au adus societatii iar cei care asteapta sa se faca dreptate s-ar putea sa ramâna cu urechile lungite.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar