untitled 2
"La Buzau, noi dam ora exacta. Stiri si opinii non stop"
Miercuri, 28 octombrie 2020, 03:51
STIRI DE BUZAU  acum 4 ani

Constantin Toma

Toma pregateste lovitura dupa lovitura
Toma pregateste lovitura dupa lovitura
După ce şi-a văzut golite conturile de la Metalurgica, edilul Constantin Toma a ajuns pe culmile disperării. Cu cinci procese de faliment care sunt pe punctul de a se finaliza şi cu mii de muncitori trimişi în şomaj, Michael Bloomberg de Buzău, cum îi place să se alinte, mai nou, caută soluţii urgente pentru a-şi umple din nou buzunarele. Toma nu i-a uitat nici pe amărâţii pe care vrea să-i lase fără muncă, însă în cazul lor gurile rele spun că va mai aştepta ceva timp până va trece la fapte.

Calmul dinaintea furtunii

Primarul căruţaş, care chipurile şi-a clădit imperiul financiar din vânzarea de atelaje trase de cai şi boi, cică ar fi fost pus cu botul pe labe de mai marii partidului proletar.

Înfuriat nevoie mare pe ăia care l-au votat, edilul poreclit “Făcăleţ”, se vede acum în postura de a alunga şi bruma de muşterii care au făcut prostia să-l voteze.

Mai mult, şi camarazii social democraţi i-au întors spatele unul câte unul sătui de panglicăriile cu care şi-a decorat activitatea de edil, iar Tomiţă a hotărât că a venit timpul să mai bage puţin capul la coteţ.

Şefii l-au cam înghesuit când au auzit că poporul s-a supărat pe PSD şi i-au cerut vizitiului puţină linişte.

Dar stai cuminte bre, că toată scamatoria nu va dura prea mult, după cum ne-au şoptit prietenii din anturajul jupânului, ci doar până la alegeri ca să mai puie buzoianul de rând ştampila pe trei trandahiri.

Aşa se explică cum uncheşul nostru a lăsat-o mai moale cu datul afară, schemă care a băgat groaza în funcţionăraşul care trăieşte de azi pe mâine.

Numai că mahalagiul nostru are planuri mari pe viitor şi nu se lasă dus cu una cu două. Aşa că după alegeri va schimba brusc macazul şi nu va precupeţi niciun efort pentru a ajusta banul public, după interesele personale… fireşte.

Nu vă gândiţi că-l va mustra conştiinţa pentru că va umbla iar la organigrame şi va începe epurările la care se lucrează déjà.

Vrea să ne vândă cu totul, a pus ochii şi pe Parcul Crâng!

Înconjurat şi sfătuit în rele de o armată de păcălici, în frunte cu avocatul falimentar Sălcuţan, care are datorii neplătite la fisc de 371.940 de lei, Toma e convins că va da în scurt timp lovitura.

Încercarea eşuată de a mulge Compania de Apă în interesul fimelor intrate în faliment l-a forţat pe Tomiţă să aplice planul B.

Cei care îl controlează pe tiran, l-au făcut să viseze că într-o zi parcul Crâng va intra sub controlul famigliei, după ce i-au fluturat o hârtiuţă emisă cu vreo sută şi ceva de ani în urmă, un document publicat în Monitorul Oficial din 1881.

Mai marii din primărie susțin că nu există un alt act normativ care să ateste apartenenţa pădurii Crâng la un alt proprietar.

Primăria Buzău a solicitat puncte de vedere de Ministerului de Finanţe care a răspuns în luna iulie că în banca de date a patrimoniului statului nu s-a identificat acest bun. Dacă și Romsilva va trimite un mesaj similar, atunci primăria va emite o hotărâre de Consiliu Local de atestare a Parcului Crîng la domeniul public al municipiului iar clanul lui Toma va fi în extaz la propiu.

Prin oraș, circulă deja un zvon că Tomiţă vrea să vândă Crângul sau să-l pună gaj la bănci la fel cum a făcut Boşcodeală cu Elcargidul, când l-a ajutat pe Kiru să-şi tragă patinoar pe banii buzoienilor.

Toma e isteţ nevoie mare şi nu trece zi să nu ne aburească că e dreptul primăriei să-şi ia bunul înapoi însă lumea vorbeşte că ăsta chiar nu-i lucru curat şi că Tomiţă urmăreşte de fapt să-şi scoată pârleala de la alegeri, când a cheltuit bani cu sacul.

Dacă Crângul va intra în patrimoniul Primăriei, avem motive rezonabile să credem că scenariul incredibil lansat la bursa zvonurilor s-ar putea adeveri.

Găştile de politruci înfometaţi de-abia aşteaptă ca cel mai frumos parc al Buzăului se fie valorificat aşa cum se cuvine adică să fie înstrăinat la bănci sau la “investitori strategici” ca să vină banii la buget şi s-apuce şi ei o halcă bună.

În lunile următoare vom vedea dacă nea Tomiţă va avea mai mult antigel în instalaţie decât nefericitul Boşcodeală, cel care nici măcar n-a îndrăznit să viseze la o astfel de soluţie imorală.

Până una alta ne-am canvins că pentru a reuşi în politică e nevoie de mult curaj şi poate de puţină disperare, capitole la care Tomiţă al nostru e campion.Editorial

Editorial: Molima PSD
coruptie psd
Molima PSD

Arhiva stiri

2020
martie (1)
2018
2017
2016
martie (10)
mai (2)
iulie (5)
august (3)
2015
martie (8)
mai (3)
iulie (6)
august (4)
2014
martie (5)
aprilie (11)
mai (21)
iunie (11)
iulie (2)
2013
martie (209)
aprilie (57)
mai (15)
iunie (11)
iulie (27)
august (17)
2012
0000

Evenimente

Noutati

Chestionar

Publicitate

 Spatiu destinat publicitatii!

Curs valutar